Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Mεταξύ 15 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου το ιταλικό συνταγματικό δημοψήφισμα

Flag_of_Italy_02a

 

Το ανακοίνωσε ο Ρέντσι σε συνέντευξή του στη RAI

NeoSyntagma.net, 6 Σεπτεμβρίου 2016

 

Το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του ιταλικού Συντάγματος θα διεξαχθεί μια Κυριακή μεταξύ 15 Νοεμβρίου και 5 Δεκεμβρίου. Αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε συνέντευξή του στη δημόσια τηλεόραση RAI. Ο Ρέντσι έχει επανειλημμένα μεταφέρει την ημερομηνία διεξαγωγής του δημοψηφίσματος. Νωρίτερα αυτό το χρόνο είχε αναφέρει ως πιθανή ημερομηνία τις αρχές Οκτωβρίου.

Int_IT Matteo-Renzi RAIΟι συνεχείς αλλαγές ημερομηνίας εκφράζουν κατά πάσα πιθανότητα την αμηχανία του Ρέντσι και την πρόθεσή του να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο, αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν οριακό αποτέλεσμα για την ώρα, μην αφήνοντας περιθώρια για ασφαλείς προβλέψεις.

Είναι γνωστό πως το δημοψήφισμα, που έχει ήδη λάβει την έγκριση του κοινοβουλίου, αποτελεί προσωπικό στοίχημα για τον ηγέτη της ιταλικής κεντροαριστεράς. Έχει δηλώσει πολλές φορές πως θα παραιτηθεί από την θέση του πρωθυπουργού και θα εγκαταλείψει την πολιτική αν η αναθεώρηση απορριφτεί στο δημοψήφισμα. Στη σημερινή συνέντευξη υπογράμμισε πως η δέσμευση αυτή δεν έχει αλλάξει, σημειώνοντας όμως πως δεν επιθυμεί πλέον να συζητά το δικό του μέλλον.

Ας σημειωθεί ότι οι αναθεωρητικές προτάσεις του Ρέντσι περιλαμβάνουν μια σειρά μεταρρυθμίσεων που ενισχύουν την εκτελεστική εξουσία προκειμένου να εξασφαλιστεί μεγαλύτερη κυβερνητική σταθερότητα (βλ. περισσότερα εδώ).

NeoSyntagma.net, 6 Σεπτεμβρίου 2016

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

 

Η παρούσα ανάρτηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των επισκεπτών του NeoSyntagma.net και δεν συνεπάγεται τη συμφωνία της Πρωτοβουλίας με το περιεχόμενό της (απόψεις που υποστηρίζονται, πράξεις που προβάλλονται κλπ).

Leave a Reply

  

  

  


3 + 3 =