Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Η Πρωτοβουλία χρειάζεται Καταστατικό – Κανονές Λειτουργίας

Pers Lynteris Christos_04a 2011

 

 

Χρήστος Λυντέρης

Δρ. Νομικής – Δικηγόρος, μέλος της Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή

NeoSyntagma.net, 18 Σεπτεμβρίου 2012

 

Η Πρωτοβουλία μας ιδρύθηκε στις αρχές του 2012. Αίτημά μας είναι η θέσπιση ενός νέου Συντάγματος σύμφωνα με τους έξι (6) άξονες της Διακήρυξής μας, το οποίο θα προκύψει κατόπιν λαϊκής συντακτικής εθνοσυνέλευσης. 

Αρχικώς, οι υπογράφοντες την Διακήρυξη μέλη της Πρωτοβουλίας ήμαστε 12. Σήμερα η Πρωτοβουλία αριθμεί 668 μέλη και 1550 φίλους στην σελίδα του facebook. Έλληνες πολίτες από όλο τον κόσμο γνωρίζουν καθημερινά την Πρωτοβουλία και υπογράφουν την Διακήρυξη. Αλλά ο δρόμος για την επίτευξη των στόχων μας είναι μακρύς και δύσκολος, και η ευθύνη που έχουμε αναλάβει απέναντι στην πατρίδα, στην ομάδα και στους εαυτούς μας είναι μεγάλη. 

Πλέον η Πρωτοβουλία καλείται να κάνει ένα βήμα παραπάνω ώστε, αφενός εσωτερικά να κατοχυρωθεί και εγγράφως η δημοκρατική και διαφανής λειτουργία της και, αφετέρου, εξωτερικά, να βελτιώσει την υπάρχουσα δομή της ώστε να επιτύχει καλύτερα τους στόχους της. Ήδη από το περασμένο καλοκαίρι, με πρόταση του ιδρυτικού μέλους Νίκου Τσάμη τέθηκε το ζήτημα της θέσπισης καταστατικού λειτουργίας της Πρωτοβουλίας μας. 

Νομίζω ότι πράγματι θα αποτελέσει θετικό βήμα η θέσπιση καταστατικού εάν εξασφάλιζε κατά πρώτον, δημοκρατικές και διαφανείς εσωτερικές διαδικασίες και, κατά δεύτερον, εάν η προβλεπόμενη σε αυτό οργάνωση της Πρωτοβουλίας συνέβαλε στην καλύτερη επίτευξη των στόχων μας και στην διάδοση των ιδεών μας. Σε κάθε περίπτωση τον λόγο θα έχουν τα μέλη της Πρωτοβουλίας, οι προσυπογράφοντες την Διακήρυξη. 

Τις προσεχείς ημέρες θα κληθούμε όλοι να συμμετάσχουμε σε διαδικτυακή διαβούλευση (α) για την ανάγκη θέσπισης καταστατικού λειτουργίας, και (β) για το περιεχόμενό του, προκειμένου να προωθήσουμε καλύτερα τον σκοπό της ριζικής συνταγματικής αλλαγής!

NeoSyntagma.net, 18 Σεπτεμβρίου 2012

Leave a Reply

  

  

  


7 + 2 =