Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Αρχές και Κανόνες Λειτουργίας της Πρωτοβουλίας – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

Η συνεχής αύξηση του αριθμού όσων προσυπογράφουν τη Διακήρυξη,  μας ωθεί σ’ ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα.  Στόχος μας είναι, αφενός να αναβαθμιστεί η υπάρχουσα οργανωτική δομή με σκοπό την καλύτερη διάδοση των ιδεών μας, και αφετέρου να κατοχυρωθεί και εγγράφως  η δημοκρατική και διαφανής λειτουργία.  Για τους λόγους αυτούς, η θεματική ομάδα συντονισμού συνέταξε ένα προσχέδιο κειμένου που αφορά τις αρχές και τους κανόνες δημοκρατικής λειτουργίας της Πρωτοβουλίας.

Για τη διευκόλυνση της ανοιχτής διαβούλευσης και για τη διασφάλιση της ισηγορίας, δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα http://protovouliarsa.wordpress.com/  όπου έχει ήδη αναρτηθεί το εν λόγω κείμενο.  Η διαβούλευση θα κρατήσει ως τα μέσα Οκτωβρίου και κατόπιν θα διεξαχθεί διαδικτυακή ψηφοφορία για ν’ αποφασιστεί η τελική διαμόρφωση του κειμένου.

Η Πρωτοβουλία δεν αγωνίζεται απλώς και μόνο για την εγκαθίδρυση της δημοκρατίας στη χώρα μας, αλλά την εφαρμόζει στην πράξη σε όλες τις διαδικασίες στο εσωτερικό της, σύμφωνα με τον ορισμό του Θουκυδίδη:  «…το πολίτευμα καλείται δημοκρατία λόγω του ότι η διακυβέρνηση ευρίσκεται στα χέρια των πολλών και όχι των ολίγων.»  Η δημοκρατία απαιτεί ενεργό συμμετοχή και όχι παθητική αποδοχή ή αποχή.

Προσκαλούμε λοιπόν εσάς που, προσυπογράφοντας τη Διακήρυξη, οραματίζεστε τη Ριζική Συνταγματική Αλλαγή, να συμμετάσχετε ενεργά στη διαβούλευση αυτή καταθέτοντας τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας.

Leave a Reply

  

  

  


1 + 7 =