Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Χρειάζεται Συνταγματικό Δικαστήριο – Δελτίο Τύπου 3-11-2012

Η αδιαφορία της Κυβέρνησης για την γνωμάτευση του Ελεγκτικού Συνεδρίου περί της αντισυνταγματικότητας των διατάξεων για τις συντάξεις και η εισαγωγή τους για ψηφοφορία μαζί με τα υπόλοιπα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα, αποδεικνύει ότι το Σύνταγμα είναι προβληματικό.

Η διάγνωση της αντισυνταγματικότητας των συγκεκριμένων διατάξεων από την δικαστική εξουσία δεν εισακούεται από την εκτελεστική.  Η ψήφισή τους από τους βουλευτές θα γίνει κάτω από τον πολιτικό εκβιασμό τους από την εκτελεστική εξουσία περί διαγραφής των.   Αποδεικνύεται ότι δεν έχουμε διάκριση εξουσιών. Οι τρεις εξουσίες στην ουσία είναι μία: «ο Πρωθυπουργός».

Είναι απαραίτητη η ανάγκη θέσπισης, το ταχύτερο δυνατόν, Συνταγματικού Δικαστηρίου από κληρωτούς δικαστές, το οποίο θα μπορεί να κηρύξει συνολικά το νόμο αντισυνταγματικό, άμεσα από την επομένη της ψήφισής του.  Έτσι δεν θα αναμένεται δικαίωση του κάθε πολίτη χωριστά, έπειτα από 15-20 χρόνια.

Χωρίς τέτοιες συνταγματικές ασφαλιστικές δικλείδες,  δεν μπορούμε να προχωρήσουμε.  Δεν βγαίνουμε από την κρίση, δεν έχουμε μέλλον.

Απαιτείται άμεσα, αλλαγή του Συντάγματος.

Leave a Reply

  

  

  


8 + 4 =