Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Το Πολιτικό Σύστημα “δένει” τους βουλευτές – Δελτίο Τύπου 12-11-2012

Μείζον θέμα δημοκρατίας τίθεται μετά τις χτεσινές δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαρ. Αθανασίου σχετικά με «τα όρια του άρθρου 60» του Συντάγματος, αν και ρητά προβλέπει ότι «οι βουλευτές έχουν απεριόριστο το δικαίωμα της γνώμης και ψήφου κατά συνείδηση». Η τοποθέτησή του αποκαλύπτει την πρόθεση της Κυβέρνησης να αναθεωρήσει το Σύνταγμα σε εντελώς αντιδημοκρατική κατεύθυνση, θεσπίζοντας ακόμη και την πλήρη συμμόρφωση των αντιπροσώπων του λαού στις επιταγές των κομματικών αρχηγών-ηγεμόνων.

Μόνη λύση πλέον είναι  η ριζική αλλαγή του Συντάγματος μέσα από ευρείες  διαβουλευτικές διαδικασίες και λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση, για την έγκρισή του από τον ίδιο το λαό με δημοψήφισμα. Η χειμαζόμενη ελληνική κοινωνία δεν πρέπει να επιτρέψει στο καταρρέον πολιτικό σύστημα της χρεωκοπίας να είναι εκείνο που θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα όπως το βολεύει.

Η χώρα έχει ανάγκη ένα νέο δημοκρατικό Σύνταγμα που θα προβλέπει ισχυρά θεσμικά αντίβαρα για την προστασία της ελληνικής κοινωνίας από την ανεξέλεγκτη εκτελεστική εξουσία.

Χωρίς δημοκρατικές θεσμικές δικλείδες, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Δεν βγαίνουμε από την κρίση, δεν έχουμε μέλλον.

2 comments to Το Πολιτικό Σύστημα “δένει” τους βουλευτές – Δελτίο Τύπου 12-11-2012

 • Voudrislis Athanasios

  Προτείνω αναθεώρηση των αντίστοιχων άρθρων του Συντάγματος που αναφέρονται σε ΠΑΙΔΕΙΑ,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ως ακολούθως:
  ΠΑΙΔΕΙΑ:Η παιδεία να είναι καθαρά Ελληνική, δηλαδή να στηρίζεται στις ιστορικά καθιερωμένες Ελληνικές Αξίες και να διατυπώνεται ως ΔΟΓΜΑ που θα στοχεύει στο τρίπτυχο: Μετάγγιση Σύγχρονων Γνώσεων, Πρώτυπη Διαμόρφωση των Χαρακτήρων και Γνώση της Ελληνικής Ταυτότητας και Ιστορικής Κληρονομίας.
  ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Να καθορισθούν ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ όρια φορολόγησης των Ελλήνων φορολογουμένων ώστε να παύση το ΑΙΣΧΟΣ της ασύδοτης φορολόγησης κατά το δοκούν, του κάθε περιστασιακού Υπουργού, προκειμένου να καλύπτει το όργιο σπατάλης και διαφθοράς, από τον Ελληνικό Λαό.
  ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ: Οιπολιτικοί να δίδουν λόγο των πράξεών τους χωρίς χρονικά όρια παραγραφής, με βάση τον ισχύοντα νόμο κατά την τέλεση παράνομης πράξης που αποκαλύπτεται μεταγενέστερα.

  • admin

   Εάν επιθυμείτε να προσυπογράψετε, μπορείτε να ακολουθήσετε την διαδικασία μέσω του ειδικού εικονίδιου (πάνω-πάνω στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας).

Leave a Reply

  

  

  


9 + 5 =