Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Πρώτη Ολομέλεια – Δελτίο Τύπου 28-1-2013

Το απόγευμα της Δευτέρας 28-1-2013 η Πρωτοβουλία έκανε με μεγάλη επιτυχία την πρώτη πανηγυρική Ολομέλεια, στον πολυχώρο των εκδόσεων «ΑΓΚΥΡΑ» στην Αθήνα.  Η συνεδρίαση συνέπεσε με τα πρώτα γενέθλια της Πρωτοβουλίας.  Η Ολομέλεια είναι το ανώτατο όργανο της Πρωτοβουλίας και θα συνεδριάζει την τελευταία Δευτέρα κάθε μήνα.

Η συνεδρίαση έγινε τόσο με την φυσική παρουσία πολλών μελών που μπόρεσαν να προσέλθουν, όσο και μέσω διαδικτύου μέσω μιας αμφίδρομης ζωντανής online συμμετοχής με εικόνα και ήχο.  Τα μέλη που ήσαν μακριά, όχι μόνο μπόρεσαν να παρακολουθήσουν την Ολομέλεια μέσω του υπολογιστή τους αλλά και να καταθέσουν απόψεις λαμβάνοντας το λόγο, ενώ την ίδια στιγμή τους παρακολουθούσαν όλοι.

Το εγχείρημά μας αυτό ίσως αποδειχθεί ιστορικό, καθώς ανοίγει νέους ορίζοντες δημοκρατικών διαδικασιών διαβούλευσης και λήψης πολιτικών αποφάσεων με την ενεργό και ισότιμη συμμετοχή όλων,  χάρις στην χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.

Leave a Reply

  

  

  


8 + 8 =