Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Παρουσίαση του βιβλίου ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Pub Lynteris vivlio SYNTAGMA ELLHNON 01

Σας προσκαλούμε στην παρουσίαση του βιβλίου ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ,  του δικηγόρου Χρήστου Λυντέρη, ιδρυτικού μέλους της Πρωτοβουλίας για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή.

Η εκδήλωση θα γίνει το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου στις 6μμ,  στον πολυχώρο Black Duck στην Αθήνα (Χρήστου Λαδά 9α, πλατεία Καρύτση).

Θα μιλήσουν οι Γιώργος Κατρούγκαλος και Πέδρο Ολλάγια, θα συντονίσει ο Γιώργος Νικολόπουλος.

Θα προβληθούν σκηνές από το ντοκιμαντέρ που προετοιμάζει η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ με βάση το βιβλίο αυτό, σε σκηνοθεσία Σ. Λιαροπούλου.

 

Η κρίση που μαστίζει την Ελλάδα είναι κρίση πολιτικού συστήματος. Αλλά, το πολιτικό σύστημα μπορεί να αναμορφωθεί πραγματικά, μόνον εάν αλλάξει ριζικά το Σύνταγμα, το οποίο καθόρισε την μορφή του.  Άλλωστε και η ιστορία διδάσκει ότι, σε περιόδους κρίσεως, επέρχεται  πάντοτε συνταγματική αλλαγή. Η ανάγκη δημιουργίας ενός νέου Συντάγματος προϋποθέτει μία «νέα αφήγηση» και η «νέα αφήγηση» έχει δύο σκέλη: Το πρώτο σκέλος είναι η αναδρομή στο παρελθόν, προκειμένου να εμπνευστούμε από τα οράματα και τους αγώνες των προγόνων μας για δημοκρατία και πολιτικές ελευθερίες.  Το δεύτερο σκέλος είναι η ρήξη με το παρόν και η δημιουργία του μέλλοντος.

Τα ζητήματα δημοκρατίας που, πριν σχεδόν τρία χρόνια, προτάξαμε με τη Διακήρυξή μας, σύντομα θα μπουν με ορμή στο δημόσιο διάλογο. Θα αφήσουμε άλλους να τον κατευθύνουν κι εμείς θα μείνουμε άπραγοι; Ήρθε η ώρα να μπούμε μπροστά στον αγώνα για την έλευση, επιτέλους, κάποιων έστω ψηγμάτων δημοκρατίας στην πατρίδα μας. 

Το βιβλίο θα πωλείται προς 7€ και θα μπορείτε να το αγοράσετε σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία ανά την χώρα, τα οποία θα βρείτε στο site του εκδοτικού οίκου ΧΙΛΩΝ. Οι θέσεις του βιβλίου δεν αποτελούν προτάσεις μόνο του συγγραφέα, αλλά συγχρόνως περιλαμβάνονται στη Διακήρυξή μας και σε άρθρα άλλων μελών της Πρωτοβουλίας. Ο συγγραφέας θα δωρήσει για τους σκοπούς της Πρωτοβουλίας το ποσόν που θα λάβει από τις πωλήσεις του βιβλίου.

 

prosklisi

Leave a Reply

  

  

  


9 + 8 =