Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Για το Δημοψήφισμα της 5ης ΙΟΥΛΙΟΥ – Δελτίο Τύπου 3-7-2015

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ είναι όχι μόνο υπέρ της διενέργειας Δημοψηφίσματος, αλλά υπέρ της θεσμοθέτησης Δημοψηφισμάτων με λαϊκή πρωτοβουλία κατόπιν συλλογής ελάχιστου αριθμού υπογραφών. Η συμμετοχή του πολίτη και η ψήφος του στα Δημοψηφίσματα αποτελεί άσκηση ύψιστου πολιτικού δικαιώματος, αυθεντική έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας.

Το ότι γίνεται Δημοψήφισμα για  πρώτη φορά εδώ και 40 χρόνια από τότε που θεσπίστηκε το Σύνταγμα, σημαίνει βεβαίως ότι θα έπρεπε να γίνουν κι άλλα δημοψηφίσματα για κρίσιμα εθνικά θέματα.  Όμως δεν ήθελαν να δοθεί η εντύπωση στο λαό ότι μπορεί να πάρει στα χέρια του τις μεγάλες αποφάσεις και να μην τις αναθέτει εκ του ασφαλούς στους αντιπροσώπους του.  Επιτέλους, για μια κρίσιμη απόφαση μιλάμε εμείς οι πολίτες και όχι οι αντιπρόσωποί μας, που άλλα υπόσχονται και άλλα κάνουν.

Ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ πιστεύουμε ότι, από την στάση και την συμμετοχή των πολιτών αυτήν την Κυριακή, θα κριθεί το εάν επιτέλους θα αναδυθεί η πραγματική δημοκρατία με απαρχή τη δημιουργία και ψήφιση Νέου Συντάγματος, από το λαό και όχι απ’ το πολιτικό κατεστημένο της χρεωκοπίας.

Leave a Reply

  

  

  


4 + 2 =