Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Ανοιχτή διαδικασία για πρόταση Νέου Συντάγματος από την Πρωτοβουλία

Final-Logo-Colour

Το 2012 η Πρωτοβουλία μας συνέστησε ειδική ομάδα εργασίας (Ομάδα Νέου Συντάγματος), η οποία ανέλαβε να εκπονήσει πρόταση νέου Συντάγματος και να τη θέσει σε ανοικτή διαβούλευση, ώστε κάθε πολίτης να μπορεί να καταθέσει τα δικά του σχόλια και τις δικές του προτάσεις και αντιπροτάσεις.

Τα αποτελέσματα αυτής της εργασίας, μαζί με όσα σχόλια έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα, υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα της Πρωτοβουλίας, στη στήλη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.

Πρόσφατα συγκροτήθηκε νέα ομάδα εργασίας, με σκοπό (α) τη συστηματική καταγραφή των σχολίων που έχουν κατατεθεί όλο αυτό το διάστημα, και (β) την επικαιροποίηση της αρχικής πρότασης, λαμβάνοντας υπ’ όψη και τα σχόλια.

Η νέα πρόταση νέου Συντάγματος, μαζί με τα σχόλια που έχουν υποβληθεί, θα παρουσιαστεί σε δημόσια εκδήλωση.

Για την ώρα η στήλη ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ παραμένει ανοικτή στα σχόλια και στις προτάσεις σας, ενώ όσοι ενδιαφέρονται να συμβάλουν στο έργο της Ομάδας Εργασίας μπορούν να απευθυνθούν στους υπεύθυνους, Χρήστο Λυντέρη και Σταμάτη Χρυσαφίτη, μέσω της σελίδας μας στο Fb ή στέλνοντας email στο info@neosyntagma.net.

Leave a Reply

  

  

  


5 + 6 =