Lg-org LAE

 

Γραφείο Τύπου ΛΑΕ, 25 Ιουλίου 2016

Είναι «ο ίδιος ο Τσίπρας που έχει κατακουρελιάσει το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, ενώ πολλά απ’ όσα προτείνει για τη Συνταγματική μεταρρύθμιση, αντί να ενισχύουν τη δημοκρατία, αλλάζουν το χαρακτήρα του πολιτεύματος και ουσιαστικά το μετατρέπουν σε μονοπρόσωπη Προεδρική εξουσία».

Αυτή είναι η βασική θέση της ΛΑΕ για τις κυβερνητικές προτάσεις συνταγματικής μεταρρύθμισης. Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο του Γραφείου Τύπου.

 

ΟΙ ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΕΣ ΦΙΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΠΝΙΓΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΟΠΟΙΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ, ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΒΑΝΑΥΣΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΑΙΣΘΗΜΑ

Οι ανούσιες και επιδεικτικές επικοινωνιακές φιέστες τόσο του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο όσο και του πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα, ο οποίος χρησιμοποιεί το προαύλιο της Βουλής ως χώρο κυβερνητικής κομματικής προπαγάνδας, προκαλούν βάναυσα το κοινό αίσθημα, σε μια ώρα που ο λαός τιμά την πτώση της αμερικανονατοϊκής χούντας, με τη δημοκρατία και το λαό να πνίγονται από την τρόικα, τη λιτότητα, το μνημονιακό κατεστημένο και το ξεπούλημα της χώρας.

Τη δημοκρατία δεν μπορεί να την τιμούν όλοι όσοι και όσες στηρίζουν τη μνημονιακή ληστεία της χώρας, έχουν μετατρέψει από κοινού την Ελλάδα σε μνημονιακό και τροϊκανό προτεκτοράτο και έχουν ακυρώσει, σχεδόν, κάθε ίχνος δημοκρατικής λειτουργίας της Βουλής, ενώ επανειλημμένως έχουν γράψει στα παλιά τους τα παπούτσια τις δεσμεύσεις τους και τη λαϊκή εντολή.

Η κυβερνητική και κομματική φιέστα του Αλ. Τσίπρα τη Δευτέρα στον προαύλιο χώρο της Βουλής προκαλεί διπλά τον ελληνικό λαό, αφού είναι ο ίδιος ο Τσίπρας που έχει κατακουρελιάσει το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, ενώ πολλά απ’ όσα προτείνει για τη Συνταγματική μεταρρύθμιση, αντί να ενισχύουν τη δημοκρατία, αλλάζουν το χαρακτήρα του πολιτεύματος και ουσιαστικά το μετατρέπουν σε μονοπρόσωπη Προεδρική εξουσία.

Σήμερα, όσο ποτέ, η χώρα και η δημοκρατία που λεηλατούνται και πνίγονται, χρειάζονται μια ανάσα που δεν μπορεί να είναι άλλη από την απαλλαγή τους από τη θηλιά της τρόικας, τη «μπότα» των μνημονίων, την υποτέλεια και τη σκληρή ταξική πολιτική του μνημονιακού κατεστημένου και την φυλακή της ευρωζώνης μαζί με τους νεοφιλελεύθερους κανόνες της ΕΕ.

Γραφείο Τύπου ΛΑΕ, 25 Ιουλίου 2016

Πηγή: http://laiki-enotita.gr/?p=5785

 

Η παρούσα ανάρτηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των φίλων της Πρωτοβουλίας. Δεν συνεπάγεται τη συμφωνία με τις απόψεις που δημοσιεύονται.

Για «φιέστες Παυλόπουλου και Τσίπρα» κάνει λόγο η ΛΑΕ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8  ×    =  56