Η Δ Ι Α Κ Η Ρ Υ Ξ Η ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ

Επίκαιρη ανάγκη η Ριζική Συνταγματική Αλλαγή από τον Λαό [απόφαση της Ολομέλειας της 28-9-2015 της «Π»] Τον Ιανουάριο του 2012 ένας μικρός αριθμός πολιτών συγκροτήσαμε την «Πρωτοβουλία για Ριζική Συνταγματική Αλλαγή» σαν ώριμη συνέχεια και μετεξέλιξη της λαϊκής αγανάκτησης που είχε ξεσπάσει το καλοκαίρι του 2011 ενάντια στο πολιτικό σύστημα... Κάντε κλικ εδώ για να την διαβάσετε
Πατώντας το παραπάνω εικονίδιο θα μπείτε σε ιστοσελίδα με όλα τα άρθρα του ΙΣΧΥΟΝΤΟΣ Συντάγματος. Σε κάθε άρθρο έχει ενσωματωθεί η ΠΡΟΤΑΣΗ της Πρωτοβουλίας μας. Κάτω από κάθε άρθρο γράφετε τα σχόλιά σας ή προτάσεις αλλαγής του. Ο στόχος είναι να διαμορφωθεί το προσχέδιο ενός νέου Συντάγματος. _______________
 Σχολιασμός άρθρων ισχύοντος Συντάγματος

livestream κανάλι της Πρωτοβουλίας

Η “Κλήρωση” τερματίζει τη δράση της

Lg-org Klirosi 01c 200x61

 

 

NeoSyntagma.net, 18 Απριλίου 2016

  

Σήμερα έκλεισε τον κύκλο της η “Κλήρωση”, μια από τις κινήσεις πολιτών με τις οποίες η Πρωτοβουλία συμπορεύτηκε για αρκετά χρόνια. 

Δεν είναι συνηθισμένο. Σπάνια μια ομάδα το παίρνει ρητά και ενσυνείδητα απόφαση να αυτοδιαλυθεί.

Ευχόμαστε στα μέλη της να βρουν νέους δρόμους για να υλοποιήσουν τους στόχους τους, και ελπίζουμε στην πορεία αυτή να ξανασυναντηθούμε.

Τους δίνουμε τον λόγο να μας πουν οι ίδιοι πώς και γιατί πήραν αυτήν την απόφαση.  


Αγαπητοί Φίλοι,

Var-img GeroiΜετά από τέσσερα χρόνια, σχεδόν πέντε, η πορεία αυτής της ομάδας έφτασε στο τέλος της. Η ιστορία της, αν και μικρή, ήταν πιστεύουμε πυκνή, και προσέφερε με τις ιδέες και τις δράσεις της στον όραμα της οικοδόμησης μιας σύγχρονης δημοκρατίας. Σας αποχαιρετούμε με μια αναδρομή στην πορεία της από τις πλατείες του 11 μέχρι σήμερα. Από την γνωριμία της με άλλες πρωτοβουλίες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, μέχρι την υποστήριξη του εγχειρήματος για την δημιουργία ενός Συντάγματος από τους πολίτες. Συγχρόνως, με μια διάθεση δημιουργικής αυτοκριτικής φωτίζουμε τις εσωτερικές της αντιφάσεις, που τελικά συνέβαλαν στη παύση των δραστηριοτήτων της.

Τέλος λοιπόν. Αφήνουμε πίσω μόνο ένα αποτύπωμα, μία ιστοσελίδα με ιδέες για το μέλλον, και με πληροφορίες για ό,τι σχετικό βρήκαμε στον κόσμο και την Ελλάδα την τελευταία τετραετία. Αυτές θα μείνουν εδώ. Παίρνουμε μαζί μας τις εικόνες που μας χάρισαν οι κοινές μας δράσεις. Αυτές θα τις μοιραστούμε με φίλους, ομάδες ή άλλες κινηματικές δράσεις, κάνοντας χρήση της εμπειρίας και των ιδεών που αναπτύχθηκαν εδώ.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους κατά καιρούς υποστήριξαν την προσπάθεια. Ευχαριστούμε όσους συμπορεύτηκαν στο αίτημα για συμμετοχή στην λήψη των αποφάσεων, στην κατεύθυνση της διαρκούς σύνδεσης κοινωνίας και πολιτείας. Ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε στο μέλλον, ως πολίτες μεταξύ πολιτών, για την δημιουργία μιας κοινωνίας δικαιοσύνης, ισονομίας, αλληλεγγύης, ελευθερίας και ανθρωπισμού.

klirosi.org

Πηγή: http://www.klirosi.org/?p=1513

 

Η παρούσα ανάρτηση αποσκοπεί στην ενημέρωση των επισκεπτών του NeoSyntagma.net και δεν συνεπάγεται τη συμφωνία της Πρωτοβουλίας με το περιεχόμενό της (απόψεις που υποστηρίζονται, πράξεις που προβάλλονται κλπ).

Leave a Reply

  

  

  


5 + 5 =